Græske krukker i brændt Kreta ler fra Terrazzo Manden og Amphora.

 

Græske krukker fra Kreta i brændt ler med masser af farvespil

Krukkerne er gedigent kunsthåndværk fremstillet af pottemagere, der generation efter generation har videreført dette traditionsrige kretensiske håndværk. De fleste af pottemagerne kommer fra familier, hvor pottemager faget er gået i arv i nu 5 generationer.  Oprindeligt rejste pottemagerne rundt på Kreta og fremstillede krukkerne, hvor der fandtes et marked, hvor afsætningen var størst, men i dag er produktionen koncentreret omkring nogle få steder på øen, hvor den optimale ler med de perfekte egenskaber er let tilgængelig

 

Se de flotte billeder her på vores hjemmeside og se de græske krukker i danske haveomgivelser i en haveudsendelse fra TV Øst. Græske krukker i et traditionsrigt design og med et dejligt farvespil. Vær opmærksom på, at krukkerne ikke tåler at stå ude på jorden under vintersæsonen, men skal løftes op, så vandet kan løbe fra. Dette er nemlig én af forcerne ved de græske krukker – der er garanti for at de er frostsikre.

 

Flotte og traditionsrige græske krukker i brændt ler fra Amphora og Terrazzo Manden

 

Vores flotte græske krukker kommer fra Thrapsano, som er det største pottemagercentrum på Kreta. Det er ingen tilfældighed, at produktionen er koncentreret omkring Thrapsano, idet den bedste ler findes i dette område. I modsætning til tidligere tider bliver de fleste krukker i dag brændt i computerstyrede gasovne, men hos vores leverandør brændes krukkerne stadigvæk i de traditionelle kretensiske ovne på resterne af plantemateriale, grene osv. fra oliventræerne og olivenolie produktionen, hvilket giver nogle helt unikke nuancer i de færdigbrændte Græske krukker, nuancer som varierer fra meget lys terrakotta til grønligt og mørkebrunt, helt afhængig af restindholdet af olie i brændet og vejrforholdene.

 

Vores græske krukker fra Kreta er brændt ved cirka 1200 grader og tåler som sagt derfor frost. Krukkerne ikke er behandlet med nogen form for imprægnering, så vi kan dog ikke garantere, at der ikke kan opstå skader som følge af frost, og de bør derfor som minimum løftes op fra jorden ved vintertide, så regnvandet kan løbe fra. Se de flotte græske krukker fra Amphora og Terrazzo manden her på hjemmesiden.