Græske krukker i brændt Kreta ler, lavet efter gamle traditioner

Græske krukker fra Kreta i brændt ler med masser af farvespil

Smukke græske krukker lavet efter gamle traditioner

Krukkerne er gedigent kunsthåndværk fremstillet af pottemagere, der generation efter generation har videreført dette traditionsrige kretensiske håndværk. De fleste af pottemagerne kommer fra familier, hvor pottemager faget er gået i arv i nu 5 generationer. 

Oprindeligt rejste pottemagerne rundt på Kreta og fremstillede krukkerne, hvor der fandtes et marked, hvor afsætningen var størst, men i dag er produktionen koncentreret omkring nogle få steder på øen, hvor den optimale ler med de perfekte egenskaber er let tilgængelig

Se de flotte billeder her på vores hjemmeside og se de græske krukker i danske haveomgivelser i en haveudsendelse fra TV Øst. Krukker i et traditionsrigt design og med et dejligt farvespil.

Vær opmærksom på, at krukkerne ikke tåler at stå ude på jorden under vintersæsonen, men skal løftes op, så vandet kan løbe fra.

Dette er nemlig én af forcerne ved krukkerne – der er garanti for at de er frostsikre.

Flotte græske krukker fra Thrapsano

Vores flotte græske krukker kommer fra Thrapsano, som er det største pottemager centrum på Kreta. Det er ingen tilfældighed, at produktionen er koncentreret omkring Thrapsano, idet den bedste ler findes i dette område.

I modsætning til tidligere tider bliver de fleste krukker i dag brændt i computerstyrede gasovne, men hos vores leverandør brændes krukkerne stadigvæk i de traditionelle kretensiske ovne på resterne af plantemateriale, grene osv. fra oliventræerne og olivenolie produktionen, hvilket giver nogle helt unikke nuancer i de færdigbrændte Græske krukker, nuancer som varierer fra meget lys terrakotta til grønligt og mørkebrunt, helt afhængig af restindholdet af olie i brændet og vejrforholdene.

Vores terrazzo krukker fra Kreta er brændt ved cirka 1200 grader og tåler som sagt derfor frost.

Krukkerne er ikke behandlet med nogen form for imprægnering, så vi kan dog ikke garantere, at der ikke kan opstå skader som følge af frost, og de bør derfor som minimum løftes op fra jorden ved vintertide, så regnvandet kan løbe fra.

Se de flotte græske krukker fra Amphora og Terrazzomanden her på hjemmesiden.

Ofte stillede spørgsmål omkring frostsikre krukker

Hvilke krukker kan tåle frost?

Græske krukker fra Kreta, fremstillet af brændt ler, er et fremragende eksempel på krukker, der kan tåle frost. De er brændt ved cirka 1200 grader, hvilket gør dem modstandsdygtige over for lave temperaturer.

Hvornår er krukker frostsikre?

Krukker er frostsikre, når de kan modstå lave temperaturer uden at revne eller blive beskadiget. Det er vigtigt at bemærke, at selvom en krukke er frostsikker, skal den stadig beskyttes korrekt i vintermånederne. For eksempel bør krukker løftes fra jorden, så vandet kan løbe fra.

Hvad er en frostsikker krukke?

En frostsikker krukke er en krukke, der kan modstå lave temperaturer uden at blive beskadiget. Disse krukker er typisk fremstillet af materialer som brændt ler, der kan modstå de skarpe temperaturfald i vintermånederne.

Kan lerkrukker tåle frost?

Generelt kan lerkrukker tåle frost, men det er vigtigt at sikre, at de er korrekt forberedt og beskyttet mod vinterens elementer. For eksempel bør de løftes fra jorden, så vandet kan løbe fra, for at forhindre skader fra frost.